Lakatos Péter

Lakatos Péter

Lakatos Péter

Videoton

1961-ben született Budapesten. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1983-ban, majd az azt követő 3 évben akadémiai (ma PhD) ösztöndíjasként az ember-gép kapcsolattal foglalkozó kutatást végzett.
Szakmai pályafutását 1986-ban kezdte a Műszertechnika ZRt.-nél, ahol részt vett többek között a vállalat kelet-európai külkereskedelmének kiépítésében, majd a ZRt. egész világot átfogó beszerzési tevékenységének megszervezésében. Komoly szerepet töltött be a vállalaton belüli irodaautomatizálási üzletág kiépítésében. 1991-től 2013-ig a Műszertechnika ZRt. vezérigazgató helyettese és igazgatósági tagja. Ugyancsak 1991-ben lép be a Videoton Holding ZRt. részvényeseinek körébe, ahol napjainkban is társ-vezérigazgató és igazgatósági tag. Itt a (Sinkó Ottóval közösen gyakorolt) szokásos vezetői feladatokon (pl. stratégiai irányítás, személyügyi kérdések) túl tevékenységének súlypontja az üzletfejlesztés és a termelő vállalatok működésének támogatása. 2007-től a Bravogroup résztulajdonosa és tiszteletbeli elnöke. Feleségével, Csiby Évával alakították ki és üzemeltetik a www.ad6kap6.hu jótékonysági portált, amely 2008 óta működik.
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke, itt a nemzetközi piacon sikeres magyar vállalatok számának növelését tűzte ki célul.
A mindennapokban a szellemi kikapcsolódást a bridge jelenti számára, a tenisz és a golf pedig a fizikai erőnlét karbantartásáért felel. Színházkedvelő, családjával az egyik budapesti Bauhaus műemléképület tulajdonosaként az Átrium Film-Színháznak adnak otthont.
2016 júliusában az Európai Bizottság Lakatos Pétert az EIT igazgatótanácsának tagjává választotta. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egy független európai uniós szerv, melynek feladata, hogy a vállalkozói tehetség ápolása és új elgondolások támogatása révén fokozza Európa innovációs képességét: https://eit.europa.eu