dr. Oszkó Péter

dr. Oszkó Péter

Bio

Oszkó Péter gazdasági szakember, kockázatitőke-befektető. Karrierjét az ELTE jogi karának elvégzésével párhuzamosan a KPMG-nél kezdte, 7 évvel az egyetem befejezése után a Deloitte partner pozícióban vette fel, majd 2 évvel később a Deloitte Hungary elnök-vezérigazgatója lett. 2009-ben a technokrata kormány idején Magyarország pénzügyminisztere volt a 2010-es választásokig. 2010-ben csatlakozott az OTP csoport kockázati tőkealap-kezelőjéhez vezérigazgatói pozícióban.

2014-től önálló pályára lépett, OXO márkanév alatt alakította ki saját cégcsoportját, melynek keretében saját forrásai és a hozzá csatlakozott befektetőtársai segítségével vitte tovább a korai fázisú, induló vállalkozásokat célzó befektetési és inkubációs, tanácsadói tevékenységét. 

Az elmúlt 5 év alatt az OXO csoport egy több mint harminc céget számláló portfóliót épített fel, melyben egyaránt szerepelnek korai és növekedési fázisban lévő technológiai startupok is, és kivásárlásokat is megkezdték. A 2020-as évet az OXO csoport már új cégstuktúrában kezdte: egységes portfólióba rendezte a befektetéseit és OXO Technologies Holding néven új holdingot alapított, melyhez az összes eddigi magán és intézményi befektető csatlakozott. A megtett bejelentések szerint így a dinamikusan növekvő technológiai portfóliót a csoport nyilvános piacra viszi. 

Titulus
alapító, vezérigazgató 
Vezetéknév
Oszkó
Kép
Oszkó Péter
Company
OXO Holdings
keynote
Off